Menu

header 7 solteszne

Több mint 20 éve igyekszem bábelőadásaimmal mesevilágba varázsolni a gyerekeket, illetve tanítom gyerekeknek és felnőtteknek, hogyan lehet a természet nyújtotta alapanyagokból nagyon egyszerűen anyák napjára, húsvétra, karácsonyra, dramatizáláshoz, bábozáshoz, dekorációk készítéséhez szépet, művészit készíteni. A Bódva völgyéből eljutva Zalaegerszegtől Debrecenig, Tokajtól Szegedig számtalan településen vezettem gyakorlati továbbképzéseket „A természet adta anyagok felhasználása az oktatásban, nevelésben” címmel. E témában már két könyvet is megjelentettem. „Ajándékok, bábok, gyermekjátékok a természet adta anyagokból” című kiállításom is országszerte mindenütt nagy sikerrel került bemutatásra. Bábdarabjaim 40–45 perces paraván mögötti kesztyűbábos meséből és az azt követő, gyerekekkel közös bábos játékból állnak. Mindegyik előadásom vidám, tanulságos és szórakoztató állatmese, még a felnőttek is élvezik.
Népi kézműves foglalkozásaimnak mindig óriási sikere van, melyekhez minden alapanyagot és kelléket én biztosítok.
 

SZOLGÁLTATÁSAIM


BÁBELŐADÁSOK

Óvodásoknak, kisiskolásoknak

NÉPI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK

A természet adta anyagok felhasználásával az országban egyedülálló módon. Felnőttek és gyerekek, idősek és fiatalok, nők és férfiak egyaránt megtalálják az alkotás lehetőségét. Ajándékok, bábok, népi gyermekjátékok készülnek ilyenkor, mindig óriási érdeklődéssel övezve.

GYAKORLATI TOVÁBBKÉPZÉSEK VEZETÉSE

Pedagógusok, nevelők, gyermekekkel foglalkozó érdeklődők számára a természetes anyagok felhasználásról tartok gyakorlati oktatásokat.

KÉZMŰVES ALKOTÁSOK

Dekorációk készítése igény szerinti megrendelésre.


„Személyisége képes a varázslatra, gyermeket, felnőttet egyaránt ámulatba ejt. Torkában kincs lakozik, keze boszorkányosan ügyes, fantáziája pedig valahol a végtelenben táncol. (...) Pedagógiai szakértelemmel képes a korosztályának megfelelő mese kiválasztására, úgy, hogy egyszerre szórakoztatja, tanítja és nevelgeti őket. A gyerekek boldogan vesznek részt a közös játékban, önfeledten kapcsolódnak be a mese történetébe, s észrevétlen nyílnak meg a szorongó gyerekek, s nyugszanak meg a mindig mozgó csemeték.”

Szunyoghné Tamás Györgyi óvadavezető
Hidasnémetiben, 2006 februárjában írt ajánlójából

„Valóban különös tehetséggel van Ő megáldva, hiszen teljesen hétköznapi dolgokat használva csodákat tud tenni. Nála minden természetes. Az anyagok egyszerű termések: ilyenek, mint mákgubó, kukoricacsutka, napraforgótányér és -szár, mindenféle gyümölcs magja, babok, háncsok és ki tudja még mi minden. Aztán ezek az anyagok életre kelnek. Madárrá, lánnyá, családdá válnak, hiszen ahogy kikerülnek a keze alól, nem is csoda ez. Mert hozzáadja a lelkét, egyinéségét, életörömét. Igen, Ő valóban egyéniség, olyan valaki, aki egy vagy két óra alatt, nemcsak az anyagokat, hanem bennünket is formál...”

Hangóné Birtha Melinda és Hangó István, református lelkipásztorok
Miskolcon, 2007 októberében írt ajánlójából 

 • KAPCSOLAT, INFORMÁCIÓ


  Soltészné Herczeg Mária
  Pedagógus, bábanimátor, népi játszóház vezető
  3794 Boldva, Jókai utca 1.

  +36 46 399 097
  +36 20 933 5540
  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  www.herczegmaria.uw.hu

Go to top