Menu

header 10 fermentum

A hagyományosan termesztett régi, valamint vadgyümölcsfajtákban bővelkedő gömör–tornai vidék valódi kincseket nyújt a természet zamatos értékeit kedvelők számára. A Fermentum Kft. kínálatában szereplő pálinkákat éppen ez ihlette, a különleges ízvilág, és a természetes tisztaság. A természet eleganciáját tükröző, néha egyszerű és harmonikus, máskor zamatos és karakteres ízek mellett megjelennek olyan játékos kísérletek is a kínálatban, amelyet a természet is csak jókedvében alkotna.

Bódvaszilason, a Tájház szomszédságában találjuk a Gyümölcsészeti Hagyományok Házát, amelyet a Fermentum Kft. és a Bódvaszilasért Baráti Kör közösen működtet 2013-tól. Ide betérve az elsőházban és a pitarban (konyhában) berendezett kiállítást megtekintve képet kaphatunk a vidék gyümölcsfeldolgozási módszereiről, eszközeiről és hagyományáról. A Fermentum-pálinkák készítéséről éppúgy hallhatunk itt, mint akár a gyümölcsaszalásról, melynek folyamatát – ha a nyár végi, őszi gyümölcsbőség idején érkezünk – jó eséllyel akár a Tájház udvarán felépített hagyományos aszalókemencénél magunk is megtekinthetünk. A hagyományok tisztelete azonban mit sem érne a múlt értékeinek gondos ápolása nélkül, ezért a két portán számos öreg gyümölcsfa adja az alapanyagot mind a pálinkák, mind az aszalványok készítéséhez. A Fermenum első aranyérmet érő pálinkájához is éppen az a százéves páris édes almafa termése járult hozzá, amely mellett a mintagyümölcsösben ma már számtalan megmentett fajta csemetéje található.
 

ÍZELÍTŐ KÍNÁLATUNKBÓL


PÁLINKÁK

 • vadgyümölcsök (som, kökény, vadcseresznye, sajmeggy, vadkörte, házi berkenye)
 • régi gyümölcsfajták (páris édes alma, bőralma, leánycsöcsű alma, sóvári alma, boldogasszony körte, vajkörte, besztercei szilva, varjúszemű szilva, gömöri nyakas szilva)
 • hagyományos gyümölcsök (gönczi magyar kajszi, vilmoskörte, izabella szőlő, birs, meggy, cseresznye, faeper)
 • KAPCSOLAT, TERMÉKINFORMÁCIÓ


  Fermentum Kft.
  Ujvári Balázs
  +36 30 920 4912
  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  www.fermentum.hu

  A Gyümölcsészeti Hagyományok Háza előzetes jelentkezés után látogatható, a fenti elérhetőségeken, vagy a Bódvaszilasért Baráti Körnél bejelentkezve (+36 30 576 7380).

Go to top