Menu

header 2 orban major

Egyesületünk az ét- és saláta, valamint fűszerolajokat előállító olajütő üzemét Sajókazán működteti. A manufaktúrát még Orbán Péter 1990-ben indította újra, néhai nagyapja 1936-tól működtetett gazdaságára alapítva. Kézműves élelmiszer termékeink eljutottak számos kiállításra, vásárra, több neves és a szakma által elismerten az elsők között jegyzett étterembe, szakmai bírálók elé. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Svéd Királyi Udvart is vevőink között tudhatjuk. Közel 8 éve saját termékekkel – dióolajjal, tökmagolajjal, napraforgóolajjal, szőlőmagolajjal, almaecettel – jelenik meg üzemünk a kézműves élelmiszerek piacán. Több nemzetközi és hazai kiállításon is díjat érdemeltek ki termékeink, utóbb 2013-ban az OMÉK Biotermék Díjban részesültünk.
Felhasznált alapanyagaink ökológiai gazdálkodásból származnak, melynek előnye, hogy a növényeket nem permetezik szintetikus szerekkel, több ásványi anyagot, vitamint és egészségvédő anyagot őriznek meg. A feldolgozott termékek nem tartalmaznak az egészségre esetleg káros tartósítószereket, színezékeket, ízfokozókat. Egyes olajainkat ma Magyarországon egyedül mi állítjuk elő bio minőségben, ebben a termékkörben kézműves üzemünk jelenléte meghatározó a piacon.
Magolajaink ízeiben megtalálhatók a palócok, a gömör–tornai térség élelmiszer-, kézműipari hagyományai. A feldolgozás során tisztítással, osztályozással tesszük alkalmassá az alapanyagot a késztermék előállítására. Az előkészített termények, a hidegsajtolás során megengedett mennyiségű hő hatására alakulnak tovább, majd préseléssel állítjuk elő a különböző étolajokat. Így kapjuk a nyers, de fogyasztásra alkalmas szűz olajat, ami semmilyen idegen anyaggal való kezelésen nem esik át, mégis a pasztörizálás hatására hosszú ideig megőrzi a minőségét. A feldolgozás egyes műveleteit teljesen kézi erővel végezzük, gépeket, eszközöket is csak a múlt századi technológiának megfelelően használunk.
 

ÍZELÍTŐ KÍNÁLATUNKBÓL


OLAJOK

 • tökmagolaj
 • dióolaj
 • napraforgóolaj
 • szőlőmagolaj

KRÉMEK

 • tökmagkrém
 • diókrém
 • napraforgókrém

GYÜMÖLCSECET

 • almaecet

Termékeink bio minősítéssel is elérhetők.

 • KAPCSOLAT, TERMÉKINFORMÁCIÓ


  Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület
  Orbán Péter
  +36 20 937 5189
  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  www.orbanmajor.hu

  Előzetes bejelentkezés után üzemlátogatásra,termékkóstolásra lehetőséget biztosítunk.

Go to top